Je spreekt van een symmetrische foto als twee helften in een bepaalde zin elkaars spiegelbeeld zijn. Dit spiegelen kan ten opzichte van een punt, een lijn of een vlak zijn.


De kleurige foto van De Rode Loper (brug) gemaakt door Johan Slagers eindigde op de eerste plaats. De foto is gemaakt met de camera op de grond, het zo genaamde kikkerperspectief.

De foto’s van Claudia Vos en Gea Bartelds eindigden op de tweede plaats en de foto’s van Eric Dost, Els Millekamp en Tini Kammer eindigden op de derde plaats. Zie ook www.fcbo.nl  

Thema: Symmetrie-28-05-2024

Fotoclub Borger Odoorn presenteert foto van de maand april. Thema; “HET WEER”


Er waren foto’s ingeleverd met prachtige wolkenluchten, plassen water, modder en sneeuwlandschappen. Maar de winnende foto getiteld ‘hondenweer’ gemaakt door Johan Slagers was de favoriet en stak er, gezien het aantal punten, met kop en schouders ver bovenuit! Het aandoenlijke hondje, zittend in een auto, lijkt ook wat triestig te kijken naar het natte weer buiten. 

De foto gemaakt door Els Millekamp van een nat boerenlandschap eindigde op de tweede plaats en de derde plaats was voor Janneke Dun met een schilderachtig landschapsfoto. Zie ook www.fcbo.nl 

Thema: Het weer-23-04-2024

Het thema deze keer;  ‘Mondriaan kleuren’ met overwegend primaire kleuren: rood, blauw en geel.

Met een gelijk aantal gescoorde punten eindigden er deze keer twee foto’s op de eerste plaats namelijk van Johan Slagers en Tini Kammer. 


Johan maakte een creatieve, vindingrijke foto van een aantal gekleurde elastiekjes op een witte ondergrond die bij wijze van spreken van de foto af spatten. 

Tini gebruikte glas kristallen, staande op een zwarte glasplaat. De kleuren op de achtergrond zorgen voor een mooie schittering in de glazen objecten.

De foto van Gea Bartels eindigde op de tweede plaats. En de foto’s van Truus Heins en Leentje Roelofs eindigden met een gelijk aantal punten op een derde plaats.


De fotoclub kan nog extra leden gebruiken, ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via www.fcbo.nl

Thema: Mondriaan kleuren-26-03-2024Thema: Mondriaan kleuren-26-03-2024

Fotoclub Borger-Odoorn kiest foto van de maand Februari 


Deze keer was het thema; alles wat begint met een ‘A’

Gea Bartels kwam op het idee een amaryllis te fotograferen. Maar niet zomaar een statische foto van een amaryllis maar met ICM techniek (Intentional Camera Movement). Dit is het bewust bewegen met de camera terwijl er een foto gemaakt wordt. Door te fotograferen met een langere sluitertijd en tegelijkertijd de camera te bewegen kan je creatieve foto’s maken. Gea heeft op die manier een kunstzinnige dynamische foto gecreëerd waarmee ze veruit de meeste punten kreeg van de leden. Tini Kammer eindigde me haar foto op de tweede plaats en de derde plaats was voor een foto van Els Millekamp. www.fcbo.nl

Thema: Alles wat begint met een 'A'-27-02-2024

Fotoclub Borger-Odoorn presenteert foto van de maand


Het thema was vrij onderwerp. 

De foto van Marian Abelen was favoriet en kreeg de meeste punten. De foto is gemaakt op een fotoreis in de VS in de staat New Mexico. Daar vind je de zeldzame spierwitte duinen van White Sands Nationaal Monument. De woestijn dankt haar witte kleur aan gypsum (gipskristallen) die het landschap haast oogverblindend maken. Op de foto zie je alleen nog het puntje van een ondergestoven yucca-achtige plant, met de mooie door de wind gevormde patronen van de gipskristallen op de achtergrond.

Een gedeelde tweede plaats was voor Eric Dost met een foto van een ijsvogel en een foto van Johan Slagers met een subtiel stilleven. www.fcbo.nl 

Thema: Vrij onderwerp-23-01-2024

Fotoclub Borger-Odoorn heeft ook dit jaar weer meegedaan aan de Bondsfotowedstrijd met 8 clubleden en in totaal 10 foto’s. Deze landelijke fotowedstrijd is uitsluitend bedoeld voor aangesloten fotoclubs. 

De ingezonden foto “TROPICAL’ van Truus Heins is geselecteerd voor een expositie in het fotomuseum te Rotterdam. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. 

Bondsfotowedstrijd-23-04-2023